15 november 2009
17:30

Pajala IF

Referat: Kiruna AIF - Pajala IF

Första två minuterna får vi inte låna bollen. Kiruna pressar hårt och det märks att vårt matchtempo inte hann med bussen på morgonen. Mitt i Kirunas press kommer plötsligt lille Kalla fri och gör orättvist 0-1. Minuten senare åker Issa ut och hemmalaget kvitterar efter 5.27. Efter 7.01 tar vi ledningen igen när Evvis stänker in ett frislag i nättaket. Vi spelar dock fortsatt virrigt och Kiruna vänder matchen och leder halvvägs in i perioden med 3-2 efter ett mål på straff och ett närskott i slottet. Men så när det ser som mörkast ut börjar så tempot hitta in i våra kroppar. Vi spelar allt bättre och Ullis bestämmer sig för att göra hat-trick. På tre minuter gör hon 3-3, 3-4 och 3-5. Vi får energi av målen och tvingar Kiruna till en "tvåa" för hårt spel. In kliver vår pp-lina och spelar pp som aldrig förr. Lugnt och säkert passningsspel leder fram till ett fritt skottläge för Stina i slottet som inte gör några misstag. 3-6 i paus trots lite grus i maskineriet får vi vara nöjda med.

I andra tar vi över matchen mer och mer. Vi dominerar långa stunder och ytterligare mål hänger i luften. 3-7 kommer åxå mycket logiskt när Ullis gör sitt fjärde för dagen. Efter halva perioden sätter Carro sin egen retur till 3-8 och matchen känns avgjord. Vi är dock inte nöjda. Det är roligt att göra mål och minuten senare gör Ullis sitt femte(!) för dagen och vi går till paus i ledning 3-9.

Till tredje perioden har även första linan fått upp ångan och firma Evvis-Carro gör 3-10, 3-11 och 3-12. Det sista i boxplay.

Vilken härlig seger! 12 mål framåt och bara 3 insläpta känns hur säkert som hellst. Till en början såg det dock inget vidare ut. Det syntes att vi inte spelat match på mycke länge. Vi blir dock bättre och bättre matchen igenom och segern var aldrig hotad. Hoppas på mycket folk på träningarna i veckan så vi kan hålla ett högt tempo. En mycket viktig match väntar på lördag.

Bästa back för dagen var fröken Mäki. Hon spelade aggresivt och hårt försvarsspel som även domaren fick smaka på samtidigt som hon hade bra uppspel matchen igenom. Uppspelen fungerade bra för samtliga backar. Roligt att se att långbollarna börjar hitta rätt och inte hamnar på 18:e bänkrad. Vassast framåt var Ullis med sina 5 mål. Det var inget snack när läget dök upp. Stensäkra avslut. Hela andra linan fungerade bra. Sanna hittade rätt i sitt centerspel och Issa visade upp finurliga dribblingar. Första linan började lite knackigt. Spelade upp sig för varje byte och till slut fungerade det klockrent både defensivt och offensivt. Från mitten av andra och framåt började vi känna igen "snurret" i anfallszon från förra säsongen. Jani hittade direkt rätt i sin nygamla omgivning. Vill även plussa för Annas inhopp på backen. Lugnt och säkert spel med fina uppspel längs golvet. Lina stbil i målet och hade en del giftiga utkast. Evvis biter i hop trots en motig start och visar att man kommer långt genom att "kriga" i varje situation. Carro började skjuta efter halva matchen och då trillade målen in med jämna mellanrum. Hoppas hon skjuter från första bytet i nästa match.